Tjust Behandlingsfamiljer öppnar kontor i Norrköping

Denna artikel är del 2 av 5 i nyhetsbrevsutgåvan 2014 - #3

Anna KarinTill hösten öppnar Tjust Behandlingsfamiljer ett nytt kontor i centrala Norrköping. Kontoret kommer att ligga på Korsgatan 2 (?) nära strömmen, i ett modernt och ljust kontorshotell.

Bakgrund till etableringen i Norrköping är ett behov att komma närmare Stockholm eftersom Stockholms stad, dess kranskommuner och andra kommuner i Mellansverige är uppdragsgivare redan nu, och vi ser en möjlighet att utöka verksamheten i regionen. Då vår policy är att behandlingsfamiljerna ska bo inom en timmes resväg från kontoret (detta för att vi ska kunna hålla en tillräckligt tät kontakt vilket behövs för vårt behandlingsinnehåll) betyder det att vi kan anställa behandlingsfamiljer inom ett nytt geografiskt område. Området sträcker sig ungefär från Trosa österut till Katrineholm i norr och Motala västerut. Givetvis innebär det också fördelar för socialtjänstens handläggare i dessa kommuner som får kortare resor, t.ex. i samband med uppföljningsmöten, till vårt kontor i Norrköping.

Anna-Karin Åkerman, psykolog på Västervikskontoret sedan 2010, tillträder som platschef på kontoret den 1:e september. Eftersom Tjust Behandlingsfamiljer är i ett expansivt skede kommer övrig personal till kontoret nyrekryteras under hösten. I ett första skede söks behandlingssamordnare, behandlingsfamiljer och psykolog. Första placering knuten till Norrköpingskontoret planeras till januari 2015.

Tillträdande platschef Anna-Karin Åkerman kan nås på tel. 070-67 22 542.