Tjust Familjehemsteam – ny flexibel resurs

Denna artikel är del 1 av 5 i nyhetsbrevsutgåvan 2014 - #3

Inom kort lanserar vi Tjust Familjehemsteam, en tjänst som stöttar barn och familjehem inom socialtjänstens regi.

Tjänsten vänder sig mot de lite yngre barnen och deras familjehem som behöver hjälp att utveckla och stärka anknytningen och samspelet i början av en placering. Bakgrunden till satsningen är bl.a. att vi noterat att en del uppdragsgivare upplever att man som uppdragsgivare kan bli ”inlåst” i konsulentstödda familjer, med följd av höga kostnader som inte svarar mot barnets eller ungdomens behov. Med den nya tjänsten skapas större flexibilitet för kortare tidsbegränsade insatser.

Mer information kring Tjust Familjehemsteam kommer att presenteras inom kort men har du redan nu frågor och vill veta mer, är du varmt välkommen att kontakta Fredrik Lindwall, VD och föreståndare på tel. 0490-343 36 eller e-post fredrik (at) tjustbehandlingsfamiljer.se