Stort intresse att bli behandlingsfamilj

Denna artikel är del 2 av 4 i nyhetsbrevsutgåvan 2015 - #1

familj_72dpiVi är mycket glada över alla samtal och kontakter från familjer som visar intresse av att börja arbeta som behandlingsfamilj (familjehem) hos oss. Under 2014 och början av 2015 har vi tagit emot flertalet intresseanmälningar från familjer som vill göra skillnad i en ung människas liv. Intresseanmälningar kommer både från erfarna familjer som tidigare arbetat som familjehem men även från familjer utan lika stor erfarenhet.

Det är glädjande att det finns så många familjer och människor i samhället som ser och känner att de har möjlighet och vill öppna sina hem och sin familj för en annan människa i behov. Det är entuiasmerande att många av dessa väljer att höra av sig till oss på Tjust Behandlingsfamiljer. För de intresserade sker fortlöpande informationsträffar och vi genomför alltid ett första besök.

Nyanställningar

Under 2014 har flera nyanställningar av behandlingsfamiljer gjorts inom alla våra kontor (Västervik, Vimmerby, Norrköping och Jönköping). Samtliga nyanställda genomgår grundutbildning i ICDP Vägledande samspel (International Child Development Program) samt en gedigen familjehemsutbildning (Ett hem att växa i, Socialstyrelsen). I takt med ett ökat intresse samt med nyutveckling av kontor ställer det högre krav på verksamheten att utvecklas i sin internutbildning. Det är en utmaning vi tar oss an med glädje!

Tjust Behandlingsfamiljer vill som arbetsgivare åt behandlingsfamiljer skapa de bästa förutsättningarna för dem att erbjuda en trygg bas för en ung människa. En bas som skapar förutsättningar för att kunna växa och utvecklas i en stabil och trygg relationell kontext där det ges utrymme för reflektion och gemenskap. Tjust Behandlingsfamiljers arbetar i team med behandlingssamordnare, psykolog och behandlingsfamilj – det gör att är att vi tillsammans kan vara starka, uthålliga och bärande. Tillsammans med våra uppdragsgivare kan vi göra skillnad!