Jourfamilj vid akut omhändertagande eller omplacering

Denna artikel är del 3 av 5 i nyhetsbrevsutgåvan 2018 - #2

hands-1797401För akuta och korta placeringar upp till fyra månader kan Tjust Behandlingsfamiljers jourfamilj vara en möjlighet. Vid ett akut omhändertagande eller snabb omplacering behövs ett boendealternativ som kan tillmötesgå barnets/den unges behov av omsorg och omvårdnad.

Även under en kortare placering finns behovet av att en vardaglig struktur med rutiner och skola/ sysselsättning snabbt infinner sig. I vår jourfamilj har vi byggt upp ett samarbete med skola, förberett rutiner för ev. skyddsplacering och möjliggjort för krishantering med hjälp av behandlingsteam med socionom och psykolog. En behandlingsförälder är hemma på heltid. Vi kan även utreda barnets behov under placeringstiden. Jourfamiljen finns i Ulricehamn-området.