Årlig bowlingsammankomst i Vimmerby

Denna artikel är del 2 av 5 i nyhetsbrevsutgåvan 2022 - #4

I mitten av maj samlades kontoret i Vimmerby för en vårfest med tacobuffé och bowling. Det var en härlig blandning av behandlingsföräldrar, placerade barn, biologiska barn och kontorspersonal. Sammanlagt var det 37 personer som samlades, från sex år och uppåt.

Under kvällen spelades det bowling i blandade lag med en mycket god stämning. En efterlängtad kväll då någon gemensam fest inte varit möjlig sedan december 2019 på grund av pandemin.

– Jag var med för första gången i ett sådant sammanhang och jag njöt av att se hur trygga barnen var i sina respektive familjer, men också att se hur viktig familjetillhörigheten är för dessa barn, berättar Ida Gustafsson som är behandlingssamordnare i Vimmerby. 

Modigt att vara behandlingsfamilj

– Efter kvällen reflekterade jag mycket över hur stort och modigt det är att såväl behandlingsföräldrar som biologiska barn vågar öppna upp sina hem och släppa in nya familjemedlemmar, men också att de placerade barnen vågar släppa in nya personer och skapa nya relationer, säger Ida.

 Ida har tidigare jobbat som socialsekreterare för placerade barn och har många gånger tänkt på att de placerade barnen skulle ha utbyte av att få träffa varandra, men det har inte varit genomförbart.

– Att Tjust Behandlingsfamiljers organisation är uppbyggd på ett sådant sätt att det finns möjlighet till dessa sammankomster tänker jag är värt mycket för barnen som får förståelse för att det finns andra i samma situation, avslutar Ida.