Leg. Psykolog Vimmerby och Västervik

Vi söker leg. Psykologer till våra kontor i Vimmerby och Västervik

Arbetsbeskrivning

Du bedriver kvalificerat psykoterapeutiskt behandlingsarbete med inriktning mot barn och ungdomspsykologi. 

Som psykolog ingår du som en del i de team som finns kring de barn och unga som placeras i våra behandlingsfamiljer. Teamen består av barnets familjehem, behandlingssamordnare, psykolog och psykiatriker. Din uppgift i teamarbetet är att bidra med nyfikenhet, engagemang och psykologisk kunskap.  I ditt individuella arbete ansvarar du för det barn- och ungdomspsykoterapeutiska arbetet med de unga, att genomföra psykologiska bedömningar vid inskrivning samt fortlöpande under behandlingstiden i syfte att följa den unges utveckling. Du ansvarar även för att göra kognitiva/ neuropsykologiska utredningar om behov finns.

Tjust Behandlingsfamiljer arbetar utifrån ett relationellt-psykodynamiskt perspektiv och har sedan ett par år är även mentaliseringsteori och metod implementerad i vår verksamhet.  

Tjänsten omfattar heltid eller deltid enligt överenskommelse. Vi verkar för hög psykologtäthet och vi har åtta psykologer i verksamheten idag. Dessa träffas kontinuerligt för gemensam utveckling samt i extern handledning.

Tjänsterna är knutna till våra kontor i Vimmerby eller Västervik.

Vi är åtta psykologer och sexton behandlingssamordnare (socionomer, socialpedagoger) samt ca femtiofem familjehem i hela företaget. Vi har drygt sextio barn och ungdomar placerade i våra familjehem på våra fyra enheter i Norrköping, Jönköping, Västervik och Vimmerby.

Din erfarenhet och kompetens

Vi söker dig med humor, humör, livserfarenhet och ett rymligt hjärta. Det krävs ett genuint intresse och nyfikenhet för att lära känna såväl de unga som behandlingsfamiljerna. Detta ställer höga krav på din samarbetsförmåga, flexibilitet, mod och en förståelse för att vi människor till stor del formas genom möten med andra i vår omgivning och att möjlighet till förändring ligger i dessa möten.

Du har erfarenhet från arbete med barn och ungdomspsykoterapi samt utredning av barn och ungdomar. Vi ser gärna att du har arbetat inom socialtjänsten eller på HVB-hem dvs. att du har erfarenhet från socialtjänstens barn.

Du bör ha erfarenhet från de vanligaste psykologiska testen och bedömningsinstrumenten inom området och vi ser gärna att du är leg psykoterapeut.

Du skall ha B-körkort och behärska modern teknik samt kunna utrycka dig väl, muntligt och i skrift.

Sista svarsdag: Vi arbetar fortlöpande med urval och intervjuer, så ansök så snart som.

För mer information, kontakta eller maila din ansökan till

Matilda Agebjörn, Platschef Vimmerby 0492-14681, matilda (at) tjustbehandlingsfamiljer.se

Jenny Johansson, Platschef Västervik 0490-34338, jenny.j (at) tjustbehandlingsfamiljer.se