Tjust Behandlingsfamiljer blir ny samarbetspartner till Swedish Floorball Open

Denna artikel är del 2 av 4 i nyhetsbrevsutgåvan 2023 - #3

(foto: swedishfloorballopen.se)

Sveriges största utomhusturnering i innebandy, Swedish Floorball Open, går av stapeln i juli i Västervik. Nytt för i år är att Tjust behandlingsfamiljer är med som samarbetspartner till turneringen.

Rörelse och aktivitet är viktigt för alla och speciellt för våra barn och ungdomar. I vårt arbete på Tjust Behandlingsfamiljer kan vi se en stark koppling mellan fysisk aktivitet och god hälsa.

En allvarlig samhällsutmaning

– Vi står inför en mycket allvarlig samhällsutmaning. De flesta barn och unga i Sverige idag rör sig för lite och äter för dåligt. Dessutom finns stora skillnader mellan barn som växer upp under olika förutsättningar. För lite fysisk aktivitet och ohälsosamma matvanor ökar risken för bland annat depression, diabetes typ 2, sömnstörningar och hjärt-kärlsjukdom. För att vända utvecklingen vill vi vara en del av att främja fysisk aktivitet, bättre matvanor och en mer jämlik hälsa för barn och unga, säger Jennie And Sjöblom, rekryteringssamordnare på Tjust Behandlingsfamiljer.

Jennie kommer själv att finnas på plats under turneringen och berättar vidare:
– Genom att vara en samarbetspartner till Swedish Floorball Opens juniorturnering, så ser vi på Tjust Behandlingsfamiljer att vi kan vara en del i detta till att främja barn och ungdomars rörelse samtidigt som de får fantastiskt roliga speldagar i vår sommarstad Västervik.

Läs mer om Swedish Floorball Open här: www.swedishfloorballopen.se.