Tjust Behandlingsfamiljer på Swedish Floorball Open

Denna artikel är del 5 av 5 i nyhetsbrevsutgåvan 2023 - #4

Sveriges största utomhusturnering i innebandy, Swedish Floorball Open, gick i juli i Västervik. Nytt för i år var att Tjust behandlingsfamiljer är med som samarbetspartner till turneringen.

Rörelse och aktivitet är viktigt för alla och speciellt för våra barn och ungdomar. I vårt arbete på Tjust Behandlingsfamiljer kan vi se en stark koppling mellan fysisk aktivitet och god hälsa.

Vinnare av lagplats
– Vi hade lottat ut en lagplats och vinnande lag som fick en gratis plats var Philip Charlsen och hans kompisar från Växjö och ”Växjö Snipers”, berättar Jennie And Sjöblom, rekryteringssamordnare på Tjust Behandlingsfamiljer.

Jennie var själv på plats under turneringen och berättar vidare:

– Personal från flera av våra kontor var där och hejade på alla spelande ungdomar. Det var fantastiska dagar att se glädjen och engagemanget hos både barn och vuxna. Hur de brinner för sin sport och för sitt lag.

– Vi passade också på att ägna en tanke åt alla de barn som inte är lika lyckligt lottade och får vara en del av ett familjeengagemang eller av en lagkamratskap. Vi hade glädjen att träffa flera familjer som var som var nyfikna på att öppna sina hem för ett barn eller ungdom framöver.

Läs mer om Swedish Floorball Open här: www.swedishfloorballopen.se.

Inbjudan till informationsträff

Denna artikel är del 4 av 5 i nyhetsbrevsutgåvan 2023 - #4

Välkomna på informationsträff i höst!

Jönköping 26 september
Norrköping 27 september

Vimmerby/Västervik 3 oktoberkl.18:00-19:30 (alla orter)

Informationsträffen riktar sig till er som är nyfiken på att vara anställd och jobba med behandling av barn och unga i ert hem. 

Vi på Tjust Behandlingsfamiljer berättar om hur vi i team arbetar med behandling av barn och unga placerade i familjehem.

Vi kommer även berätta om skillnaden på att vara familjehem på direkt uppdrag från socialtjänsten och att vara anställd som behandlingsfamilj hos oss. Samt beskriva rekryteringsprocessen. 

Under informationsträffen kommer vi erbjuda er som är intresserade, möjligheten att gå en introduktion till utbildningen ”Ett hem att växa i”, vilket är en utbildning som alla familjehem i Sverige ska gå. En utbildning skapad av Socialstyrelsen. 

Anmälan senast 19/9 – Norrköping och Jönköping
senast 25/9 – Vimmerby/Västervik
Anmäl via mail: jennie (at) tjustbehandlingsfamiljler.se eller asa (at) tjustbehandlingsfamiljer.se

För mera information kontakta:
Jennie Sjöblom: 070-6722936
Åsa Johansson: 070-2076582

VARMT VÄLKOMNA!

Logotypen uppdaterad

Denna artikel är del 3 av 5 i nyhetsbrevsutgåvan 2023 - #4

För er som är uppmärksamma är det kanske ingen nyhet, men som en del i vår integration i Attendo-koncernen har vi uppdaterat vår logotype med nya piggare färger och givetvis Attendo-logon. Vi är väldigt nöjda och glada och det kändes lägligt med en uppfräschning efter 19 år med samma logga. Ni känner fortfarande igen oss i våra gröna toner såklart. Håll utkik!

Träffa oss i höst

Denna artikel är del 2 av 5 i nyhetsbrevsutgåvan 2023 - #4

Under hösten och vintern kommer vi att vara med på flertalet mässor och seminarier. Och vi ser som vanligt fram emot att få träffa alla våra befintliga kunder och samarbetspartners, men också att få skapa många nya kontakter för konstruktiva samarbeten framåt.

Kom och prata behandlingsfamiljer med oss:
• Göteborg, Radisson Blue Skandinavia 15/9
• Örebro, City konferens-center 21/9
• Växjö, Konserthuset 26/10
• Kalmar, Kalmarsalen- konferens och evenemang 9/11
• Stockholm, Odenplan 7A 30/11
• Stockholm, SOCIONOMDAGARNA 8-9/11

Som att tina ett hallon – artikel i tidningen Mellanrummet

Denna artikel är del 1 av 5 i nyhetsbrevsutgåvan 2023 - #4

Våra psykologer Kristina F Rosenqvist och Rebecka Nietsche, har under våren 2023 publicerat en artikel i branschtidningen Mellanrummet. ”Som att tina ett hallon – att arbeta psykoterapeutiskt med barn placerade i behandlingsfamilj”

Att bedriva psykoterapi med barn och tonåringar, som är omhändertagna av socialtjänsten och placerade i familjehem, innebär speciella omständigheter för alla inblandade.

Kristina F Rosenqvist och Rebecka Nietsche är båda psykologer och leg. psykoterapeuter utbildade vid Ericastiftelsen i Stockholm. De är verksamma med att bedriva barn- och ungdomspsykoterapier med barn som är placerade i så kallade behandlingsfamiljer, Treatment By Foster care (TBF). Författarna lyfter metodfrågor och teman som ofta gestaltas och vill med denna essä berätta inifrån barnpsykoterapirummet. Något de tänker vore intressant för Mellanrummets läsare.

Texten innehåller avidentifierade vinjetter för att bevara konfidentialiteten. Författarna har valt att begränsa sig till att beskriva barnpsykoterapi även om de även bedriver psykoterapi med tonåringar.

Du hittar artikeln i sin helhet här som-att-tina-ett-hallon.pdf (mellanrummet.net)